13 nieuwe namen voor Leffingeleuren en voor het eerst een blikje Belgen (er zullen er nog volgen).

Gevestigde waarden

Het wordt een blij weerzien met WHISPERING SONS die met hun derde plaat ‘The Great Calm’ niet alleen knap werk hebben afgeleverd. Ze lijken ook een nieuwe weg ingeslagen die hen wapent voor een mooie toekomst. LOVERMAN kenden we al als ‘die van Shht’ maar gooit nu hoge ogen met zijn solowerk.

Talent van eigen bodem

Met DIJF SANDERS halen we een muzikale globetrotter in huis. Jong punkgeweld uit Antwerpen krijgen we met PLEXI STAD. VICTOR DE ROO brengt zijn eigenzinnige maar dansbare electronica. KOALA DISCO was één van de absolute revelaties vorig jaar op Buskerstage en dit jaar op Humo’s Rock Rally. Zij mogen de festiviteiten openen. MOVULANGO (DEEWEE) zal dan weer één van de afterparties in de zaal verzorgen.

Coole acts van buiten de landsgrenzen

Uit de US krijgen we met AXIS: SOVA protégés van Ty Segall, heerlijke psychrock verzekerd. LIP CRITIC is dan weer één van de meest besproken nieuwe bands uit New York. Denk aan de jonge James Murphy die The Prodigy onder handen zou nemen.

De acht van IBIBIO SOUND MACHINE uit smeltkroes Londen - protégés van Hot Chip ook - zullen ongetwijfeld voor een wervelend feestje zorgen met hun mix van disco, afrobeat, funk en electronica. UNIVERSITY tapt uit een heel ander vaatje. Snoeiharde post hardcore die het publiek op zondag mag klaarstomen voor Mclusky.

Ook de tourbuddies van The Grogans, GREAT GABLE, ook al uit Australië, zullen op zondag spelen. En met DJ ST. PAUL die komend weekend zijn thuismatch bij uitstek speelt op Best Kept Secret, zijn we ook op vrijdag verzekerd van een stomende afterparty.

Alle nieuwe namen netjes op een rijtje

Whispering Sons
Loverman
Dijf Sanders
Plexi Stad
Victor De Roo
Koala Disco
Movulango (dj-set)
Ibibio Sound Machine (uk)
Lip Critic (us)
UNIVERSITY (uk)
Axis: Sova (us)
Great Gable (au)
Dj St. Paul (nl)