Er heeft lang mist gehangen in het hoofd van Gertjan Van Hellemont na de dood van zijn moeder Arlette. Aan haar droeg hij zijn vorige, bejubelde Douglas Firs-plaat ‘Heart of a Mother’ (Humo - ★★★★★!) op. En toen keerde de simpele, pure fun van elektrische gitaar spelen weer en werden zijn nummers weer wakker. De nieuwe plaat, ‘Happy Pt. 2’, is het relaas van die omslag. "Ik kon moeilijk twéé rouwplaten maken."

Lees het volledige interview met Douglas Firs over die plaat op humo.be

De Standaard: ⭐⭐⭐⭐ 
"Douglas Firs trekt alle registers open op zijn vijfde album. Op de gloed die van deze songs afspat kun je een nazomer stutten. Zo kan geluk dus klinken."

Het Nieuwsblad: ⭐⭐⭐⭐ 
"De plaat barst van de ambitie en geeft bij elke luisterbeurt nieuwe geheimen prijs. Douglas Firs maakt alleen maar platen die beter blijven worden, lijkt het."

Radio 1 (Album vd Week): 
"Douglas Firs slaagt erin om muzikaal op grote hoogte te blijven rondscheren. Reken maar dat je er zelf ook happy van wordt."

Lust For Life: ⭐⭐⭐⭐ 
"Happy Pt. 2 is weer een voltreffer."

Oor Magazine:
"Geluk vinden na intens verdriet, het kan."

Musiczine: 
"Het resultaat is ronduit verbluffend en Happy Pt. 2 wordt zelfs beter na elke luisterbeurt."

Luminous Dash: 
"Als er één thema centraal staat in de nummers op dit album, dan is het de allesomvattende schoonheid. Elk nummer draagt die puurheid en schoonheid in zich."

De krenten uit de pop: 
"Een album dat nog mooier is dan zijn zo bejubelde voorganger."