• Fri 30/06

  tickets

  TINDERSTICKS (uk) + Thomas Belhom (fr)

  uniek concert
  ism Theater Aan Zee

  SINT-JANS KERK - OOSTENDE

 • Sat 01/07

  tickets

  THE DELTA SAINTS (us)

  BLUESROCK, SWAMP

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Thu 27/07

  tickets

  BLOW TRIO

  i.h.k.v. Theater Aan Zee

  DE GROTE POST - OOSTENDE

 • Fri 28/07

  tickets

  JONG MUZIEK #1 - GEROEZEMOES, PORTLAND, THE GIRL WHO CRIED WOLF, VLIEGTUIG

  i.h.k.v. Theater Aan Zee

  OOSTENDE (centrum)

 • Tue 01/08

  tickets

  JONG MUZIEK #2 - IN EEN DISCOTHEEK, LOHAUS, ONS, UMM

  i.h.k.v. Theater Aan Zee

  OOSTENDE (centrum)

 • Sat 05/08

  tickets

  ANTWERP GIPSYSKA ORKESTRA

  i.h.k.v. Theater Aan Zee

  DE GROTE POST - OOSTENDE

 • Thu 10/08

  tickets

  ARSENAL

  TRY-OUT

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Wed 30/08

  tickets

  THE STEEPWATER BAND (us)

  Bluesrock, Rootsrock, ...
  Denk Neil Young, CCR, Tom Petty

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 08/09

  tickets

  LEFFINGELEUREN 2017

  THREE DAYS OF MUSIC, ART & FOOD

  Concerttent I Markt I Zaal De Zwerver LEFFINGE

 • Sat 09/09

  tickets

  LEFFINGELEUREN 2017

  THREE DAYS OF MUSIC, ART & FOOD

  Concerttent I Markt I Zaal De Zwerver LEFFINGE

 • Sun 10/09

  tickets

  LEFFINGELEUREN 2017

  THREE DAYS OF MUSIC, ART & FOOD

  Concerttent I Markt I Zaal De Zwerver LEFFINGE

 • Sat 16/09

  tickets

  ENDLESS BOOGIE (us)

  Psychedelic Stoner Killer Jams

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 01/10

  tickets

  ROLAND, DEREK, RONY & STEVO

  éénmalig project
  zitplaatsen

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Mon 09/10

  tickets

  DOWNTOWN BOYS (us) + support

  "America's Most Exciting Punk Band”.

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 28/10

  gratis

  WESTTALENT 2017

  concours voor West-Vlaamse Bands

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Wed 01/11

  tickets

  KEVIN MORBY (us) + support

  Autumn Falls
  New album 'City Music' out now

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Thu 07/12

  tickets

  STEF BOS (nl)

  cd-voorstelling
  zitplaatsen
  i.s.m. Cultuurdienst Middelkerke

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

Sat 09/09/2017   14:00

LEFFINGELEUREN 2017

THREE DAYS OF MUSIC, ART & FOOD

Concerttent I Markt I Zaal De Zwerver LEFFINGE

tickets

Dagticket: €24
Weekendticket: €55

rsvp

Na de geslaagde make-over van 2015 wordt het ingeslagen pad resoluut verder bewandeld. Er zal veel ruimte zijn voor jong en lokaal talent maar ook voor interessante en gewaagde buitenlandse artiesten

WWW.LEFFINGELEURENFESTIVAL.BE

65DAYSOFSTATIC

Postrock band uit Sheffield die bekend staat om zijn waanzinnige live-shows. Sinds 2004 maken ze platen waarop de gitaren en electronica hand in hand gaan. Hun recentste plaat was en ambitieus project, de soundtrack voor ‘No Man’s Sky: Music For An Infinite Universe’, geen film maar een game.

Deze absolute publieksfavoriet schitterde in 2010 al eens op Leffingeleuren.

ABSYNTHE MINDED

Het is van 2012 en het album ‘As It Ever Was’ geleden dat ABSYNTHE MINDED nog nieuwe muziek uitbracht. Vandaag is het lange wachten eindelijk voorbij want met ‘The Execution’ heeft Bert Ostyn een knaller van formaat geschreven!

‘The Execution’ is de voorloper van het gloednieuw album ‘Jungle Eyes’ dat de band uitbrengt op 6 oktober. Die comeback-plaat kwam in de studio tot stand met de hulp van producer Stephan Misseghers (dEUS).

De live-band bestaat naast Bert Ostyn en Sergej Van Bouwel uit drie nieuwe leden, Simon Segers (Black Flower), Toon Vlerick en Wouter Vlaeminck (Raketkanon).

OATHBREAKER

Oathbreaker bracht in de herfst van 2016 met ‘Rheia’’een sensationele plaat uit die de post-metal scene eens goed dooreen schudde. Openingstrack en vooruitgestuurde single ’10:56’ creëerde hoge verwachtingen die moeiteloos werden ingelost.

Het album versterkte de internationale faam van het Gentse viertal rond frontvrouw Caro Tanghe die intussen opnieuw tourden in de USA en Europa. Voor deze aan Amen Ra gelieerde band zal het de eerste keer zijn dat ze in De Zwerver spelen.

WAXAHATCHEE

Op 14 juli komt de vierde plaat van Waxahatchee uit, de band van Katie Crutchfield en haar tweelingzus Allison. ‚ 'Out in the Storm' werd opgenomen met de hulp van John Agnello, de man die de voorbije jaren ook al Dinosaur Jr, Sonic Youth en Kurt Vile van een sterke sound voorzag.

Agnello viel vooral voor haar stem toen hij besliste samen te gaan werken. Het resultaat is een aanstekelijke, 90ies aandoende indiepop-plaat die doet denken aan Girlpool, Frankie Cosmos, Sleater Kinney….

IDLES

Idles uit Bristol is momenteel dè sensatie over het kanaal. Een punkband in de beste Britse traditie, een soort mix van Sleaford Mods en Fat White Family, of de jonge neefjes van The Fall, een revisie van Crass…

Hun debuut ‘Brutalism’ kwam voorlopig enkel (officieel) uit in de UK maar gelukkig signaleerde Damusic hier al het bestaan ervan: ‘Brutalism’ is veruit het spannendste debuut van 2017. Het doet je bloed pompen, je kneukels wit uitslaan en je hersenen malen.” Te vinden op het interweb. En leer de teksten maar vanbuiten: “I’d rather cut my nose off, To spite my face!”

TOGO ALL STARS

De Togo All Stars komen uit Lomé, de hoofdstad van Togo in West-Afrika. In een straal van 200 km vind je er Accra, de hoofdstad van Ghana waar de highlife in de jaren ’50 ontstond, Lagos in Nigeria waar Fela Kuti zijn afrobeat ontwikkelde en Cotounou in Benin waar het succesvolle Orchestre Polyrythmo vandaan komt. 

De Togo All Stars creëerden hun eigen opwindende stijl waarin voodoo een grote rol speelt en echo’s van bovenstaande stijlen te horen zijn: funky voodoomuziek met stuwende ritmes en blazers van dit bijzondere collectief dat nog nooit eerder buiten Afrika te horen was en wiens debuut-album dit najaar uitgebracht wordt door Excelsior Recordings.

CHRISTOPHER PAUL STELLING

Christopher Paul Stelling is een vertrouwd gezicht in De Zwerver, dit keer komt hij voor het eerst met een band, na eerder drie keer solo te hebben gespeeld.

’Itinerant Arias' (ANTI-) heet zijn nieuwe plaat, de vierde intussen van deze moderne troubadour, de fingerpicking singer-songwriter die vanuit Brooklyn, New York opereert.

Wie CPS eerder al aan het werk zag weet welke zinderende intensiteit zijn concerten kunnen opwekken. Zijn sterke songs bevatten alle elementen van de Amerikaanse roots en folk, met teksten die vaak geen al te vrolijke onderwerpen aansnijden.

B BOYS

In Juni verschijnt ‘Dada’, de debuutplaat van dit punktrio uit Brooklyn. Twee singles zijn er al online te vinden, ‘Energy’ was de eerste, een gejaagde postpunk banger die zijn titel alle eer aan doet. Recenter werd ‘Walking’ gelanceerd, iets kalmer en het doet denken aan het beste van Parquet Courts! Benieuwd naar de plaat én hun Belgische podiumdebuut.

LA JUNGLE

Dit duo uit Bergen is een ware live sensatie. Met gitaar, drum en wat electronica zetten deze heren een tribale wall of sound neer met invloeden uit mathrock, kraut, noise en techno.

Extreem rock ’n roll en gegarandeerd een zot feest. Zien is geloven

SLEEPING BEAUTIES

Dit 5-tal uit Portland bracht vorig jaar een behoorlijk sensationeel debuut uit op In The Red Recordings. Een vuil rock ’n roll album met invloeden zo uiteenlopend als vroege Butthole Surfers, Stooges, 13th Floor Elevators en Teengenarate. De leden hebben een verleden in The Hospitals, Eat Skull en The Hunches. Behoorlijk compromisloze garagepunk die er live wel eens los over zou kunnen zijn.

SHHT

De winnaar van Verse Vis 2017 is op zijn minst een opvallende band te noemen. Toen ze tijdens de finale begonnen met hun eigenzinnige herwerking van Bohemian Rhapsody hadden ze al snel jury én publiek overtuigd.

Ook de eigen songs zijn al even absurd en tegendraads. Een vergelijking met Evil Superstars is al ergens opgedoken. Niet onterecht al is Shht nog meer tongue in cheek, speelser ook. Vroeg komen is de boodschap.


SHAREVideo

Zie ook:

Aanraders:

Eerder in De Zwerver: